luzzattigramsci.it

  

Bästa artiklarna:

  
Main / 4l80e överföringsproblem glider när det är varmt

4l80e överföringsproblem glider när det är varmt

Visa hela versionen: Min överföring har gått riktigt illa den senaste veckan eller så. Det är värre när lastbilen är kall eller klättrar. Det verkar vara ok i bakåt, men inte lyckligt i framåtväxlar förrän kanske över 40 km / h. Jag har kontrollerat vätskenivån och det ser bra ut. Jag vet att överföringen har problem, men jag vill bara stränga den lite mer tills jag får min quattro tillbaka på vägen.

De senaste två dagarna har varit värst, men jag tror att min generator är på väg ut lastbilar låter som en bit, va? Kommer 4L80E att gå som skit med låg batterispänning? En av dieselmekanikerna hos min lokala återförsäljare berättade förra sommaren att om jag kopplar bort huvudkontakten på förarsidan av tranchen skulle den sätta den i ett halt hemläge med maximalt linjetryck.

Sa att det skulle vara som en dragöverföring. Jag kunde använda det just nu med all glidning under växling, men vill inte granatera det resten av vägen. Några tankar eller förslag? Ja, jag har redan börjat förbereda mig för att släppa in en ny transmission. Om du kopplar ur den kontakten tror jag inte att den ens skulle flyttas från första. Det enda sättet som denna idé skulle fungera på är att ta bort kokkärlet och dra ur kontakten på kraftmotorn. Detta ger dig maximalt linjetryck.

Jag kommer inte ihåg deras funktionella ordning men det är mycket möjligt att en eller båda av dina skift-solenoider har misslyckats. När den har körts i cirka 10 minuter eller har gått på tomgång lite längre kör den normalt. Eftersom min pendling till jobbet är 15 minuter får jag en hel del av den dåliga delen. Jag har försökt värma upp det först, men har inte alltid tid.

När det äntligen bestämmer sig för att ansluta skakar det i allmänhet bara lite och känns sedan fast, så det är troligt att du har rätt på problem med solenoiderna. Jag har lagt märke till att den punkt där ledningar kommer in i förarsidan av tranny har elektrisk ström på den.

Det får mig att undra om någon tappade med det tidigare. Jag vet att jag troligtvis bara behöver skicka tranny, men jag vill försäkra att det inte finns några andra möjliga orsaker till problemen. Flera saker kan orsaka lågt linjetryck när det är kallt ... Ett inkopplat filter är en lätt skyldig att kontrollera. Jag tror att vätskan också är stekt. Jag har hört historier om gamla överföringar som slutar fungera med en flytande förändring. Finns det någon grund här?

Ska jag prova en olje- och filterbyte för att se om jag kan köpa lite mer tid? Jag avskyr hellre att pumpa ett par grand in i denna lastbil just nu så jag är villig att prova några saker. Tack för insatsen hittills. Eric, jag kan inte erbjuda mycket hjälp med den flytande frågan. Jag har hört samma teorier men har ingen erfarenhet på den fronten. Men bara en försiktighetsåtgärd när du rycker lådan själv: När min 4l80E gick dåligt i sommar slängde jag den med ovärderlig hjälp av Charlie P.

Jag tänkte att jag skulle få bygga om den och sedan skulle vi återinstallera den. Förde den till en pålitlig trannyaffär, där jag nästan avvisades eftersom jag är säker på att de var missnöjda med att missa arbetet. Naturligtvis var det de sa att de nu inte kunde testa det och b att de inte kunde garantera deras ombyggnad om de inte gjorde installationen.

Fångad mellan en sten och en svår plats tidsmässigt och förstod i princip garantifrågan, jag fick dem att göra det. Som sagt, de var väldigt bra att arbeta med, och tog hand om mig på något av priset ändå där de kunde. Men bara en försiktighetsåtgärd innan du tappar den och har samma problem. Jag är med stora Ron på den här, men kolla först efter DTC och släpp sedan kärlet, byt ut filtret, tillsätt rätt mängd och rätt typ ATF och leta efter alltför stort slam i kärlet runt magneten.

Tack hörni. Jag drar pannan och tar en gander, plus bara städa upp allt. Steve tack för heads up. Jag stötte på ett liknande problem när jag målade min frubil. Jag gjorde allt förberedelser och kunde inte hitta någon som ville skjuta det. Till slut fick jag det gjort, men det var svårare. Min plan är att köpa en ombyggd enhet och sedan betala en butik för att dra den.

Jag har ingen trannylyft och den är lite större än jag själv vill ta itu med. Det kommer sannolikt att dröja lite innan jag kan göra underhållet på detta, men jag kommer att lägga upp vad jag hittar och hur det beter sig efter. Tack igen BTW ... Om jag ändå tappar pannan kommer jag att sätta en avtappningsplugg i den. Jag skulle bara köpa en avtappningsplugg från reservdelsbutiken och sedan hitta en mutter som passar den och svetsa den i pannan.

Är det ett bättre sätt? Stämplingen för pannan har redan en bas för avtappningspluggen, den har inte en.

Två saker. Ja att byta vätska på en hög körsträcka som aldrig har ändrats eller är väldigt dålig i färg och lukt, garanterar nästan en glidande värdelös trans. Jag kan prata från första hand för mig själv och om tio andra jag har varnat, men de fick mig ändå att göra jobbet. De få trans jag har gjort för mig själv, jag visste vad som skulle hända, jag hade en annan trans redo att installera, men trodde att jag skulle försöka byta vätska först.

Det gled så illa att det lät som om det hade en omvandlare för loppmoment. Det skulle varva till cirka 4500 rpm och sedan börja krypa framåt. Så var försiktig när du bestämmer dig för att göra den vätskeförändringen. Eftersom den gamla vätskan håller det använda kopplingsskivmaterialet och den nya vätskan kommer att gå igenom och rengöra allt ut och lämna hala ytor.

Transvätska är ett rengöringsmedel. Svetsa muttern på utsidan för plåtpluggen. På så sätt behöver du inte bekämpa transvätskan som finns på insidan av pannan. Om du inte kastar pannan i ugnen i ungefär en timme 450-500 grader för att bränna bort överflödiga rester på metallen, kan du ha svårt att få pluggen att svetsa bra på insidan.

Förutom att placera den på utsidan, ger du ett område att sätta en skiftnyckel på om avloppspluggen någonsin blir tvärgängad. Lycka till Todd.

Spänningen tätnar. Så jag tog lastbilen till platsen för rabatterade reservdelar för att få kontrollerad generator. Jag har inte haft huven uppe med motorn igång på ett tag. Det var omedelbart uppenbart vad problemet var. Bältet är löst. Det verkar nu som att bältet var för långt till att börja med och har glidit och bearbetat sig med tiden. Det har bara gått cirka fyra månaders körning.

Detta skulle förklara varför jag var tvungen att skaffa Heaths boost controller eftersom jag inte hade något vakuum. Brydde mig inte om att kontrollera bältet. Jag undrar om min låga spänning orsakar problem med tranny ... Jag hade ett problem med låg spänning som orsakades av batteriförbindelser och vid ett tillfälle hade den trans i något slags haltläge, det gick bara i andra växeln .

Det var mycket beroende av spänningen. Jag har fått det nya bältet på. Generatorn laddar igen, ingen förändring med tranny. Jaja.

(с) 2019 luzzattigramsci.it