luzzattigramsci.it

  

Bästa artiklarna:

  
Main / Hur fixar jag oläslig usb mach3

Så här fixar du oläslig USB Mach3

Hej gäst, det är 25 juni 2019, 05: Gästinloggningsregistret. Författare: Nybörjare med nya 6090 behöver hjälp ... Läs 5656 gånger. Den har en parallellport BOB som kan ses här http: Stepper-styrenheterna är Leadshine M860. Det är en maskin med tre axlar, även om jag har en rotering som jag så småningom kommer att ställa in som X-axeln när jag använder den. Hittills har jag X-, Y-, Z-axlarna i rörelse; hemmet växlar närhetsutlösaren ordentligt. Jag har några problem som jag inte kan klara av innan jag kan gå längre.

Den stannar precis förbi hembrytaren efter att den har aktiverats, men stängs inte av förrän strömbrytaren stängs av som jag trodde att den skulle. Sedan försöker Y-axeln att komma hem. Den rör sig inte - men DRO-koordinaterna för axeln visar att Mach3 tror att den rör sig.

Jag kan ref hem alla axlar individuellt. Jag har inte fått reda på varför. Förmodligen felkonfigurerade hoppas jag, men jag är säker på att den är ansluten korrekt. Installationen av Mach3 förvirrar mig. M860-drivrutinen är fabriksinställd på 5. Stepparna verkar fungera OK, men jag har inte tillräckligt med erfarenhet för att säga säkert. Behöver jag känna till modellerna för något? Maskinen skulle ha en USB-kontroller.

Ska jag byta ut parallellen till en USB? Jag har bifogat min XML om du har tid att titta på den. Jag skulle uppskatta hjälp, detta är inte känt för mig, särskilt de många inställningarna i Mach3. Jag trodde inte att jag skulle hoppa in i tarmen på det här bara för att få det att fungera, men så går det.

Snabbast1927 Houston, TX. Välkommen till Mach. Hur är dina strömbrytare anslutna? Serier med NC-anslutningar? Delar alla samma stift? Är varje axel inställd på detta exakta sätt?

Har varje axel sin egen stift eller delar alla 3 stift? Det låter som om du måste dela 1 stift. Under ref-processen flyttas Z först, det här är korrekt och hjälper till att förhindra att verktyg bryts osv, men jag tror att din hembrytare misstas som en gränslägesbrytare. Mach ryggar av en gränslägesbrytare, inte säker på hembrytaren eftersom jag inte kör dem.

Det konstiga är att du anger att DRO fortfarande rör sig för nästa axel men du ser ingen stegrörelse. Det är inte rätt men Mach är ganska komplicerad ibland. Troligen en inställning. I dina portar och stift är "ingångar" aktiverade både hem- och gränslägesbrytare? När det gäller spindeln finns det återigen en hel del inställningar som lätt kan missförstås. Inte bara det, men om du är ny, vilken metod kan du försöka aktivera spindeln? Du har antagligen inte ställt in snabbtangenter eller reläer antingen i "utgångar" Har du programmerat VFD för att få dess driftsignaler från en extern källa?

Det finns också några inställningar under spindeln, igen i portar och stift. Det finns 2 som har ett lager, "inaktivera spindelreläer" och "motorstyrning". Hur dessa kontrolleras eller inte beror på de signaler som behövs. Oroa dig inte det här förvirrar de flesta oss. Lös de andra problemen först. Stepparna, det skulle vara trevligt att känna till modellen.

Om inte åtminstone hur många ledningar som kommer ut ur den. Bilder vid denna tidpunkt skulle också vara till stor hjälp. Ju mer desto bättre IMO. Använd din mobiltelefon. Hastigheten som krävs för att resa lås för att låsa beror på många saker hastighet, accel, spänningen i din strömförsörjning, kulskruvhöjd, mikrosteg, direktdrift på skruvarna eller växlar. Med hastighetsnumren som du angav 196, om du är i tum och ny på detta, bör 196 ipm verka väldigt snabbt.

Det är. Mer om detta senare. Din matte ser rätt ut för mig. Om maskinen skulle komma med USB-kontrollen, varför har du inte den? Det verkar vara ett mycket mer stabilt format. Samma pris om du måste köpa det eller vara tillräckligt nära. En jämn steg möjliggör många fler in- och utgångar. Gott om plats för alla slags utvidgningar.

Mer att läsa och förstå dock också. Jag såg inte din xml men forumet låter dig inte bifoga den som en xml. Byt namn på tillägget till. Hoppas det här är till hjälp. Tyvärr detta var felaktigt, Mach tillåter xml men din var inte bifogad. 21 februari 2014, 10: Jag vill dö i sömnen som min farfar, inte som passagerarna i bilen! Hej, tack för hjälpen.

Vid denna punkt har jag bara närhetsbrytare för varje axel hem. Jag har dem inställda i ingång som stift 11, 12, 13 på port 1. Ingen av de andra ingångarna eller några utgångar är aktiva förutom EStop. Jag har satt den till stift 0 tills jag kan koppla ett relä på den aktuella maskinen.

Den är kabelansluten som en kretsad 220v-krets som ansluts till spolen på 240v-magnetomkopplaren och stänger av hela maskinen. Eller kanske en aktuell slinga skulle fungera. Jag mätte spänningen på var och en av hemmets sensorstift; de visar 5v när de är avstängda och sjunker till 0v när de är på. De verkar fungera korrekt. Y-axeln fryser i princip när antingen X- eller Z-hemströmställaren är aktiv.

Jag är inte säker på vad som är det bästa sättet att köra spindeln. Just nu finns det fyra ledningar och ingen av dem ansluter till reläerna. Vet bara inte ännu. Jag försöker få delnumren för stepparna. De är 4-trådiga. Jag skickar en bild av en av dem tillsammans med min xml-fil. Tack igen för hjälpen! Steg för X-axel. Oj, mitt misstag. Motorutgångarna för axelstegarna är också aktiva.

Hur levererar du 0-10V till VFD? Enligt min erfarenhet tar du 10V från VFD, matar den till din controller som en 10V-källa. Den har en justeringspott.

Jag bifogade diagrammet. När det gäller Y-axelns ref-hemfråga märkte jag att på diagnosskärmen att när någon av hemströmbrytarna utlöses blinkar M1Home M2Home M3Home-diagnostikens skärmlampor intermittent, de förblir inte på. På BOB-kortet tänds dock LED-lamporna som motsvarar de konfigurerade ingångarna för hemströmbrytarna och förblir tända när axlarna når hemströmställaren.

Jag vet inte om detta är normalt, men det verkar för mig att när hemströmställarna är aktiva att diagnosskärmsledningarna ska vara på? Jag mätte spänningen på logikstiftarna vid parallellporthuvudet och läste runt 3. Ser ut som att min parallella port är 3.

Slå av och återansluter strömmen till BIR och återställer allt.

(с) 2019 luzzattigramsci.it